Ángela Moya Domínguez leerde viool spelen toen zij acht jaar oud was aan het Conservatorio Elemental de Música “La Palmera”, in haar geboortestad, Sevilla, van docente Miriam Piñero. Daarna studeerde zij Intermediair Niveau aan het Conservatorio “Francisco Guerrero”, waar zij de eerste prijs “Jóvenes Instrumentistas 2005” (Jongeren Musici 2005) won. Zij behaalde haar Niveau Gevorderd Diploma aan het Conservatorio “Manuel Castillo” met de docente Lourdes Galache als mentor.

In 2005 werd zij lid van de Academy of Orchestral Studies van de Stichting Barenboim-Said, onder leiding van de Duitse professor Axel Wilczok (Berliner Staatskapelle).

In 2011 verhuisde zij naar Nederland om Bachelor of Music te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Chris Duindam (moderne viool) en Antoinette Lohmann (barokviool). Zij voltooide haar Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg onder leiding van musici als Elisabeth Perry, Eeva Koskinen, Mirel Iancovici en Wouter Vossen.

Ángela heeft moderne en barokvioolmasterclasses gekregen van violisten als Kevork Mardirossian, Michael Thomas, Karin-Regina Florey, Kristoff Barati, Anton Barachovsky, Andrei Baranov, Jordi Jiménez, Hiro Kurosaki en Enrico Onofri.

angela-moya

Ook heeft zij in verscheidene jeugd- en professionele orkesten gespeeld, onder andere het Orquesta Joven de Andalucía, Orquesta de Cámara Andaluza, Orquesta Ciudad de Almería, Orquesta Melkart, Archivo 415, Orquesta Almaclara, Concerto Barocco, Barokensemble Eik & Linde, Philharmonia Amsterdam, Het Promenade Orkest, Camerata Rotterdam en Nationaal Jeugd Orkest, onder leiding van dirigenten als Michael Thomas, Enrique Mazzola, Richard Egarr, Oliver Knutsen, Manuel Hernández Silva en Daniel Barenboim.

orquesta

Op het gebied van kamermuziek heeft Ángela ervaring opgedaan in het Hombra String Quartet, gevestigd in Utrecht. Met dit kwartet kreeg zij les van onder anderen leden van het Utrecht String Quartet en het Storioni Trio. In 2014 wonnen ze de eerste prijs van De Toonzaal Kamermuziekwedstrijd.

Sinds 2017 is Ángela de tweede violiste van het Alberti Strijkkwartet, gevestigd in Amsterdam, dat sinds mei 2017 samenwerkt met de Stichting Muziek in Huis. Ze hebben een groot aantal concerten door het hele land aangeboden tussen 2017 en 2020.

In 2020 heeft ze haar eerste dubbel CD opgenomen met het jazz ensemble Chamber9, met muziek van Duke Ellington en Billy Strayhorn, gearrangeerd door de gitarist Axel Hagen.

Sinds 2020 werd Ángela de tweede violiste van het Eudora Quartet, die promoten muziek door vrouwen gecomponeerd.

Ángela ontwikkelt haar interesse in vioolpedagogiek op een actieve manier; ze volgt cursussen met docenten zoals Peter de Leeuw (Utrecht) of Claudio Forcada (Londen). Verder werkt ze als viooldocente aan de muziekscholen Het Wilde Westen in Utrecht en De Kom Kunstencentrum in Nieuwegein.

In 2015 presenteerde zij haar onderzoek “Podiumangst van violisten” in Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, waarover zij uitstekende beoordelingen van de evaluatiecomissie kreeg.

Ángela speelt op een moderne viool van Daniel Royé gebouwd in Amsterdam uit 2017, en op een anonieme Oosterijkse barokviool gebouwd uit 1823.