Alberti Strijkkwartet

Alberti Strijkkwartet

Het Alberti Kwartet bestaat uit musici uit het noorden en zuiden van Spanje, die elkaar in Nederland voor het eerst ontmoetten: Víctor Flores Silva (viool), Ángela Moya Domínguez (viool), Gabriel Hernández Dionis (altviool) en Celia Torrez Ruiz (cello).

 

De beroemde dichter Rafael Alberti ontwikkelde een geheel eigen stijl, gebaseerd op tradities, populisme, verschillende invloeden vanuit de schilderkunst, en zijn ervaringen tijdens zijn zwerftochten volgend op zijn verbanning. Op dezelfde manier streeft het Alberti kwartet ernaar een samensmelting te realiseren van allerlei muzikale achtergronden, zoals jazz, oude muziek, pop, en Alexandertechniek, met klassieke muziek als trefpunt.

 

Het kwartet heeft, dat zal niet verbazen, een speciale voorliefde voor het Spaanse repertoire, muziek van componisten als Arriaga, Toldrá, Turina, Bretón en De Falla.

Vanaf 2017 het Alberti Strijkkwartet werkt samen met de Stichting Muziek in Huis en geeft concerten door het hele land. Vanaf 2019 neemt het kwartet deel in het Jazz project @Chamber9, met muziek van Duke Ellington en Billy Strayhorn.

Wil je meer weten over ons? Volg ons op Facebook!

_MG_0371XZWS